علی وحدت، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی

پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد باعث حمایت صاحبان ایده و فناوری شده‌اند

 
 
علی وحدت، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد باعث شدند که صاحبان ایده و فناوری از جهات مختلف مورد حمایت قرار گیرند.

به گزارش اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم افزار به نقل از سیتنا، اولین کنفرانس ملی انجمن علمی ‌پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد ایران به عنوان بزرگترین گردهمایی مدیران و کارشناسان پارک‌های علم و فناوری طی روزهای پنجم و ششم خرداد ماه جاری به میزبانی پارک علم و فناوری مازندران برگزار شد.

دکتر علی وحدت در آیین گشایش این کنفرانس بر لزوم شبکه‌سازی بین پارک‌های علم وفناوری تاکید کرد و گفت: پارک‌ها در هر استانی که شکل گرفته مرکز رجوع هسته‌های فناور بوده است؛ بر این اساس پارک‌ها باید کاری کنند که محور شبکه‌سازی بین تمامی ‌اجزای اکوسیستم در منطقه شوند و جایگاه خود را ارتقاء دهند. به عبارت دیگر فعالان اکوسیستم با محوریت پارک‌ها بتوانند تشریک مساعی کرده و اثربخشی فعالیت خود را افزایش دهند.

وحدت تشکیل انجمن به عنوان نهاد صنفی غیر دولتی را دستاورد خوبی برای پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد دانست و گفت: پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد باعث شدند که صاحبان ایده و فناوری از جهات مختلف مورد حمایت قرار گیرند؛ بر این اساس انجمن می‌تواند موجب تشریک مساعی، تبادل تجربیات، هماهنگی و اتحاد بین پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد شود که امر مبارکی است.

وی ادامه داد: غیر دولتی بودن انجمن می‌تواند موجب هم‌صدایی بین پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نیز حرکت غیر سیاسی و صنفی در جهت هدف اصلی یعنی توسعه فناوری در کشور شود.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر لزوم بهره‌گیری از تجربیات مدیران پیشین پارک‌های علم و فناوری تاکید کرد و گفت: فعالان با تجربه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد که امروز در راس تصمیم‌گیری نیستند تجربیاتی دارند که انجمن می‌تواند از ظرفیت آنها و تجربیاتشان برای پیگیری امور، رفع نیاز قانونی و تعامل با دستگاه‌ها، دولت، مجلس و بخش‌های دیگر استفاده کند.

وحدت در ادامه برای شتاب در رشد و توسعه اجزای این اکوسیستم چند پیشنهاد مطرح کرد و گفت: پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد باید چند محور چون نگاه به حوزه‌های جدید فناوری، ارتقای جایگاه و شبکه‌سازی تمام اجزای اکوسیستم در استان، عدم ورود به رقابت با بخش خصوصی و مردمی‌سازی را مدنظر داشته باشند.

وی ادامه داد: زمانی صحبت از توسعه تکنولوژی در یک استان کار سختی بود، بر همین اساس دولت راسا در قالب پارک‌های علم و فناوری ورود کرد اما امروز شرکت‌های مختلف فناوری و خصوصی در استان‌ها شکل گرفته‌اند، اما نباید با دید رقیب به این مجموعه‌ها نگاه کرد و پارک‌ها و مراکز رشد نباید به رقابت با بخش خصوصی وارد شوند و شبکه‌سازی و بکارگرفتن اجزای زیست‌بوم و عدم رقابت با بخش خصوصی را سرلوحه کار خود قرار دهند و بهتر است نقش هماهنگی و تنظیم‌گری داشته باشند. همچنین باید مرزها با مردم برداشته شود و پارک‌ها بیشتر از گذشته در زمینه عمومی‌سازی فناوری تلاش کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود، به تشریح نظام تامین مالی زیست‌بوم نوآوری کشور پرداخت و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی طبق قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، متولی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و همراه با توسعه زیست‌بوم نوآوری در کشور، نظام تامین مالی نوآوری را تقویت کرده است. در نظام تامین مالی اکوسیستم نوآوری، صندوق‌های پژوهش و فناوری، بانک‌های کشور و سازمان بورس اوراق بهادار با سرویس‌های متنوع، ما را همراهی می‌کنند.

دکتر وحدت در پایان خاطرنشان کرد: توسعه همکاری‌ها میان صندوق نوآوری، انجمن پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد به عنوان دو بال توسعه شرکت‌های دانش بنیان و فناور، در سال‌های آینده باعث رشد و تجربه بیشتر در این حوزه خواهد شد.

صندوق نوآوری به‌طور خاص از فناوری‌های انقلاب دیجیتال حمایت می‌کند

همچنین دکتر سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در پنل «فرصت‌ها و چالش‌های ایران در عصر انقلاب چهارم صنعتی» کنفرانس ملی انجمن علمی ‌پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد ایران، دورنمای انقلاب دیجیتال در ایران را بررسی کرد و گفت: در مسیر تحول دیجیتال مانند هر تحول دیگری، نظم موجود تغییر کرده و منافع برخی تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد و مقاومت صنعت در انقلاب دیجیتال نیز به دلیل به خطر افتادن نظم و منافع آنها است. نقش پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد، تعدیل و مدیریت مقاومت صنعت در مقابل تحولات انقلاب دیجیتال است.

ملکی‌فر ادامه داد: صندوق نوآوری و شکوفایی به‌طور خاص از فناوری‌های انقلاب دیجیتال مانند خدمت بلاعوض گرنت، حمایت می‌کند. نسل خوب انقلاب دیجیتال زاییده اتصال شرکت‌های کوچک به شرکت‌های بزرگ است که صندوق نوآوری از ظرفیت‌های مختلفی مانند برگزاری رویداد استفاده کرده تا شرکت کوچک را به بازار معرفی کند. بعد از اتصال نیز با تامین مالی مانند سرمایه در گردش، تسهیلات لیزینگ و همچنین خدمت بلاعوض استاندارد برای ایجاد تناسب استانداردی شرکت با نیاز صنعت و همچنین خدمت مالکیت فکری برای در امان نگه داشتن دارایی‌های فکری شرکت‌ها، حمایت‌های خود را ادامه می‌دهد.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان خاطرنشان کرد: در صندوق تلاش داریم که اتصال را برقرار کرده و با ابزارهای مالی کمک می‌کنیم که همراهی سهل‌تر شکل بگیرد. برخی فکر می‌کنند جامعه ما دچار فناوری‌هراسی است در حالی که برعکس جامعه ما و تحصیل‌کردگان آن عطش به فناوری‌های پیشرفته دارند و تلاش می‌کنیم در صندوق نوآوری همپای دنیا حرکت کنیم.

 

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper