مرکز افکارسنجی سپنتا اعلام کرد

درخواست ۸۸٪ کاربران برای بازگشت نرخ خودرو و مسکن

مرکز افکارسنجی سپنتا پس از گذشت بیش از هشت ماه از حذف قیمت خودرو و مسکن از پلتفرم‌ها درج آگهی آنلاین یک نظرسنجی گسترده مردمی را انجام داده که نتایج حاصل از آن نشان می‌دهد ۸۸درصد مردم خواهان بازگشت قیمت‌ها به این پلتفرم‌ها هستند.

به گزارش فدراسیون فاوا به نقل از دیجیاتو، هشت ماه از حذف قیمت‌ مسکن و خودرو از سایت‌های اینترنتی گذشته و مردم در این مدت درگیر مشکلات مختلفی برای معاملات ضروری بوده‌اند. اتفاقی که مورد مشابه آن نیز در سال گذشته رخ داد ولی مدت زمان آن بسیار کوتاه‌تر از امسال شد و نهایتا ظرف سه الی چهار ماه، قیمت‌ها به پلتفرم‌ها برگشتند. امسال اما ماجرا تفاوت پیدا کرده و حذف قیمت‌ها در دو دسته بندی خودرو و مسکن در پلتفرم‌های درج آگهی آنلاین بسیار طولانی‌مدت شده است.

حذف قیمت انجام معامله را دشوار کرده است

از نیمه اردیبهشت امسال پس از شکایت وزارت صمت و به‌دستور مراجع قضایی، قیمت پیشنهادی فروشنده از آگهی‌های فروش مسکن و خودرو در تمام پلتفرم‌های نیازمندی‌های آنلاین از جمله دیوار، شیپور و باما حذف شد. این حذف در آگهی‌های فروش خودرو شامل تمام شهرها و در آگهی‌های فروش مسکن شامل تهران و چند شهر دیگر می‌شد. هدف از این تصمیم کنترل قیمت‌های مسکن و خودرو، بازگرداندن آرامش به این بازارها و مقابله با رفتارهای سوداگرانه اعلام شده بود. گزارش‌ها و آمارهای متعددی منتشر شده که این هدف محقق نشده و حذف قیمت‌ها تفاوت خاصی را در نرخ بازار این دو محصول به وجود نیاورده است.

در طول این چند ماه آگهی‌دهندگان و آگهی‌بینندگان زیادی نارضایتی خود را از این تصمیم در ابعاد مختلف ابراز کرده‌اند. به تازگی نیز تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی از اعضای کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع مجلس نیز در اظهارات جداگانه‌ای حذف قیمت‌ها از آگهی‌ها را تصمیمی اشتباه عنوان کرده‌اند که شفافیت را در بازارها از بین برده و راه را برای قیمت‌گذاری‌های نامتعارف باز کرده است.

برای بررسی دقیق‌تر نظرات کاربران این پلتفرم‌ها و سنجش میزان رضایت آنها از حذف قیمت آگهی‌های خودرو و مسکن، مرکز افکارسنجی سپنتا در یک نظرسنجی با مشارکت بیش از هزار کاربر عادی و آژانس املاک در شهر تهران، تأثیر این تصمیم را در کیفیت مواجهه آنها با این پلتفرم‌ها مطالعه کرد. در میان این افراد، حدود ۸۸ درصد اعلام کردند در مجموع، بازگرداندن قیمت پیشنهادی فروشنده به پلتفرم‌ها سبب افزایش رضایت آنها به‌عنوان کاربر خواهد شد.

۹۰ درصد کاربران عادی موافق بازگشت قیمت‌ها

بر اساس گزارشی که مرکز افکار سنجی سپنتا منتشر ساخته حدود ۷۵ درصد از کاربران عادی میزان استفاده خود از این پلتفرم‌ها در یک سال اخیر را «بسیار زیاد» یا «زیاد» عنوان کردند که نیمی از آنها بیشتر به‌عنوان خریدار و نیمی دیگر اغلب به‌عنوان فروشنده به این پلتفرم‌ها سر زده‌اند. به‌طور کلی، ۹۰ درصد این کاربران با بازگشت قیمت‌ها به پلتفرم‌های نیازمندی‌های آنلاین «بسیار موافق» یا «موافق» بوده‌اند.

بیش از ۸۷ درصد کاربران عادی اعتقاد داشتند حذف قیمت پیشنهادی فروشنده از این پلتفرم‌ها انجام معامله‌ها را دشوار کرده است. موضوعی که مدیران این پلتفرم‌ها نیز نسبت به آن اذعان داشته‌اند و در گفتگوهای رسانه‌ای خود تاکید کرده‌اند که کاربران (چه سمت مشتری چه فروشنده) نسبت به سخت شدن معامله‌ها از آنها گلایه دارند.

در گزارش سپنتا تاکید شده که حدود ۹۵ درصد جامعه آماری اظهار کردند حذف قیمت‌ها سبب شده است آنها وقت بسیار بیشتری برای برقراری تماس تلفنی با آگهی‌گذاران یا انجام مکالمه متنی در محیط پلتفرم جهت پرسیدن قیمت ملک یا خودرو صرف کنند. در نهایت، بیش از ۷۶ درصد کاربران حذف قیمت‌ها را مانع ایجاد شفافیت در بازار و موجب بی‌اعتمادی به آگهی‌گذاران دانستند. موضوع دیگری که بسیاری از کارشناسان در طول این مدت نسبتا طولانی حذف نرخ‌ها بر آن مهر تایید زده‌اند.

۸۵ درصد مشاوران املاک موافق بازگشت قیمت‌ها

نتایج نظرسنجی از مشاوران املاک نشان می‌دهد این دسته نیز همانند کاربران عادی از وضعیت ایجاد شده پس از حذف قیمت‌ها رضایت ندارند. در این پژوهش، حدود ۹۷ درصد از آژانس‌ها میزان استفاده خود را از پلتفرم‌های نیازمندی‌های آنلاین در یک سال اخیر «بسیار زیاد» یا «زیاد» عنوان کردند و ۸۵ درصد از آنها موافق بازگشت قیمت‌ها به این پلتفرم‌ها بودند.

حدود ۸۰ درصد آژانس‌های املاک معتقد بودند حذف قیمت پیشنهادی فروشنده از این پلتفرم‌ها سبب دشواری انجام معامله شده است. بیش از ۹۰ درصد آنها اظهار کردند حذف قیمت‌ها سبب شده است وقت بسیار بیشتری برای پاسخ‌گویی به تماس‌های تلفنی یا مکالمات متنی در محیط پلتفرم جهت اعلام قیمت ملک صرف کنند. همچنین، حدود ۷۵ درصد آژانس‌ها حذف قیمت‌ها را مانع ایجاد شفافیت در بازار و زمینه‌ساز بروز بی‌اعتمادی بین طرفین دانسته‌اند. مدیران پلتفرم‌های شیپور و دیوار نیز در گفتگوی خود با دیجیاتو تاکید داشته بودند که در سال جاری برخلاف سال گذشته، اتحادیه خودرو خواستار بازگشت قیمت‌ها شده است و اتحادیه املاک نیز نسبت به سال گذشته بر عدم درج قیمت‌ها در این پلتفرم‌ها اصرار ندارد.

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper