فیس بوک باید برای همه قابل دسترسی باشد/ فیلتر سایتهای اینترنتی به حداقل برسد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان برخی مشکلات و نارسائی ها بر سر سیستم فیلترینگ کشور در مورد برنامه های این وزارتخانه برای رفع فیلتر برخی سایتها و شبکه های اجتماعی گفت: باید با کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ صحبت شود تا نه تنها فیس بوک بلکه سایر شبکه های اجتماعی نیز قابل دسترسی باشند و قید غیرقانونی بودن برای دسترسی به آنها برداشته شود.به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی شب گذشته در حاشیه نشست فعالان رسانه های دیجیتال به سوالات خبرنگاران در مورد سیستم فیلترینگ سایتهای اینترنتی و سیاستهای وزارت ارشاد در این زمینه، رفع فیلتر شبکه اجتماعی فیس بوک، وضعیت انتشار روزنامه های هم میهن و نشاط، وام مسکن خبرنگاران و نحوه حمایت این وزارتخانه از فعالان رسانه های دیجیتال پاسخ داد.

فیس بوک باید برای همه قابل دسترسی باشد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد دسترسی آزاد به شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک گفت: مگر در حال حاضر دسترسی راحت نیست؟

وی ادامه داد: به هر حال موضوع فیس بوک مربوط به کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ است که مستقیما زیر نظر وزارت ارشاد نیست و ما فقط یک نماینده در این کمیته داریم؛ اما با مجموعه دوستانی که در آن کمیته هستند باید صحبت شود تا نه تنها فیس بوک بلکه سایر شبکه های اجتماعی نیز قابل دسترسی شوند و قید غیرقانونی برای دسترسی به آنها برداشته شود و افراد راحت تر به این سایتها دسترسی داشته باشند.

جنتی در مورد نقش کم رنگ و منفعل وزارت ارشاد در کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ گفت: من از گذشته دفاع نمی کنم اما آنچه که هم اکنون می توان در مورد آن اظهارنظر داشت نقش پررنگ نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این کمیته است.

باید فیلتر سایتهای اینترنتی را به حداقل ممکن برسانیم

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با وضعیت سامانه فیلترینگ کشور تاکید کرد: باید فیلترینگ سایتهای اینترنتی را به حداقل ممکن و در مواضع ضروری برسانیم.

جنتی با بیان اینکه برخی از فیلم ها و کلیپها که روی اینترنت و شبکه های اجتماعی قرار دارند برای افراد جامعه و به ویژه نسل جوان سم تلقی می شود، افزود: وظیفه دولت حمایت و صیانت از اخلاق دینی، فرهنگ ملی و آیین مردم است اما باید توجه داشت که بخش هایی از سایتهای اینترنتی نیازی به فیلتر کردن ندارند اما به دلیل برخی مشکلات فنی، دسترسی به آنها محدود شده و فیلتر می شوند. برای مثال سیستم فعلی فیلترینگ برخی واژه ها را مشخص و براساس آن سایتها را فیلتر می کند که این باید اصلاح شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مقاله های علمی که به دلیل به کار بردن برخی کلید واژه های سامانه فیلترینگ، فیلتر می شوند، گفت: من طی 3 سال اخیر که به امور تحقیقاتی مشغول بودم با این مشکلات مواجه شده ام که باید این موضوع رفع شود.

وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها یک عضو در کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ دارد خاطرنشان کرد: باید تا جایی که می توانیم فیلترینگ سایتهای اینترنتی را به ضرورت برسانیم و تنها در حد ضرورت از این روش برای محدودیت دسترسی استفاده کنیم.

تصویب قانون برای حمایت از فعالان رسانه های دیجیتال

به گزارش مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد سیاستهای حمایتی این وزارتخانه در حوزه رسانه های دیجیتال با بیان اینکه رسانه دیجیتال نوپا است و باید از آن حمایت کرد تا روی پای خودش بایستد، گفت: در طول سالیان گذشته بسیاری از فعالان این حوزه به دلیل آنکه مورد حمایت قرار نگرفتند ورشکسته شده و یا در آستانه ورشکستگی هستند.

وی با تاکید براینکه وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت قانونی از مجموعه فعالان این بخش است، ادامه داد: به این نحو که اشکالاتی که نیاز به مصوبه دولت دارد و نیز هماهنگی با سایر دستگاهها و وزارتخانه ها را در دولت رفع خواهیم کرد و احیانا برخی از مقررات و قوانین مانند معافیتهای مالیاتی که نیاز دارد به صورت لایحه به مجلس می فرستیم تا به صورت قانون تصویب شود.

جنتی در مورد حمایت از نشر دیجیتال نیز گفت: هم اکنون مشکلی که در این حوزه وجود دارد مربوط به عدم رعایت حقوق معنوی آثار دیجیتال است که در این زمینه برای آثاری که در داخل کشور است تلاش می کنیم جلوی کپی رایت و استفاده غیرقانونی از آثار دیجیتال گرفته شود اما آنچه که به آثار خارجی مربوط می شود چون ما به سازمان مالکیت معنوی جهانی نپیوسته ایم خیلی دستمان برای دفاع از آن باز نیست.

در حوزه سخت افزار نقشمان صفر است

به گزارش مهر، وزیر ارشاد در مراسم گردهمایی فعالان رسانه های دیجیتال با بیان اینکه فناوری اطلاعات نقش اساسی و پایه ای در توسعه کشور دارد اظهار داشت: امروز بیشتر کشورهای پیشرفته که از فناوری اطلاعات بهره می برند آثار عظیم آن را در توسعه کشورشان و رشد تولید ناخالص داخلیشان به خوبی مشاهده می کنند؛ علاوه بر آن، نقشی که فناوری اطلاعات در قدرت کشورها و سلطه آنها ایفا می کند قابل انکار نیست.

وی با اشاره به گذر دوره های قدرت نظامی و اقتصادی در دنیا و حرکت کشورها به سمت قدرت نرم ادامه داد: امروز کسی می تواند بر دیگر کشورها اعمال سلطه کند که اطلاعات بیشتری در اختیارش باشد؛ برای مثال امریکا به عنوان کشوری که بیشترین بهره را از فناوری اطلاعات دارد در کنار قدرت نظامی از این فناوری در جهت سلطه سایر کشورها نیز استفاده می کند و حتی مکالمات سران اروپا را شنود کرده و اطلاعات اقتصادی، علمی و صنعتی آنها را به دست آورده و در جهت منافع خود از آن استفاده می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان وضعیت نرم افزار، سخت افزار و محتوای دیجیتالی کشور به عنوان 3 رکن اصلی فناوری اطلاعات گفت: با وجودی که در حوزه سخت افزار نقشمان  صفر است و در حوزه نرم افزار نیز پیشرفت و دستاوردهای اندکی داشته ایم اما در بحث محتوای دیجیتالی با توجه به ریشه های فرهنگی، میدان وسیعی در برابر ما قرار دارد که می توانیم از آن حداکثر استفاده را ببریم.

هدف از تشکیل شورایعالی فضای مجازی، نقاط سلبی و فیلترینگ نیست

وی با تاکید بر اهمیت این حوزه با توجه به دستور تاسیس شورایعالی فضای مجازی از سوی رهبر انقلاب ادامه داد: امروز مرکز ملی فضای مجازی عهده دار مصوبات این شورا است؛ اینکه این شورا از ابتدای تاسیس تاکنون تا چه اندازه موفق بوده بحث دیگری است اما اهداف ترسیم شده برای این شورا اهداف آرمانی بسیار بلندی است که باید به آن توجه شود.

این عضو حقوقی شورایعالی فضای مجازی با بیان اینکه برخی فکر می کنند که هدف از تشکیل این شورا، نقاط سلبی و فیلترینگ در فضای مجازی است خاطرنشان کرد: دستورالعمل صادر شده برای فعالیت شورایعالی فضای مجازی، نشان دهنده نقاط مثبت بیشتر آن نسبت به نقاط سلبی است و براین اساس وظیفه سنگینی بر عهده این شورا است.

فیلترینگ نمی تواند جلوی دسترسی انتقال اطلاعات را بگیرد

وی با تاکید براینکه بحث محتوای دیجیتالی در شورایعالی فضای مجازی جایگاه ویژه ای دارد تصریح کرد: امروز انتقال آزاد اطلاعات به راحتی صورت می گیرد و ما نیز چاره ای جز تسهیل دسترسی آزاد به اطلاعات نداریم و باید از این فضا بهره برداری کنیم.

جنتی افزود: نه فیلترینگ می تواند جلوی دسترسی انتقال اطلاعات را بگیرد و نه راههای ممانعت برای ارتباط با دهکده جهانی کار ساز واقع می شود؛ امروز ماهواره هایی به فضا پرتاب می شود که تلفن و موبایل از طریق این ماهواره ها می توانند صدها شبکه تلویزیونی را دریافت کنند، چگونه می توان جلوی این فناوری ایستاد؟

پارازیت و ممانعت از نصب دیش ماهواره کارساز نیست

به گزارش مهر، وزیر ارشاد با بیان اینکه چاره ای جز تولید محتوا نداریم ادامه داد: در حوزه شبکه های تلویزیونی ایجاد پارازیت، ممانعت از دسترسی به شبکه های ماهواره ای و نصب دیش و ریسیور نمی تواند تاثیرگذار باشد؛ باید به فکر راه حل باشیم و به سمت فعالیتهای ایجابی برویم و با تولید محتوای جذاب و مفید مانع استفاده از تلویزیون بیگانه و رسانه های دیجیتال خارجی برویم.

وی با تاکید براینکه در این کارزار اگر به تولید محتوای غنی ایرانی بپردازیم هیچگاه زیان نمی کنیم و قطعا برنده خواهیم بود ادامه داد: امروز رسانه های آنلاین می توانند در انتقال فکر و اندیشه موثر باشند و ایران در این حوزه دارای منابع قدرتمندی است.

جنتی با اشاره به وجود 81 هزار کیلومتر فیبرنوری بین شهری، 30 هزار کیلومتر فیبرنوری درون شهری و اتصال به شبکه ملی اطلاعات، ضریب نفوذ 130 درصدی موبایل و رتبه چهارم ایران در ثبت دامنه های اینترنتی در دنیا و رقم 400 میلیون دلار برای صادرات نرم افزار در سال گفت: وزارت ارشاد به اندازه سهمی که از قانون دارد از توان این حوزه حمایت می کند و سعی خواهد کرد مشکلات را تصویب مصوبات حل و فصل کند.

به دنبال تصدی گری در رسانه های دیجیتال نیستیم

وی ادامه داد: ما در این حوزه به هیچ عنوان به دنبال تصدی گری نیستیم و وظیفه ما سیاستگذاری، حمایت و نظارت خواهد بود؛ حضور در صحنه‌‌های جهانی و توسعه صادرات در حوزه رسانه‌‌های دیجیتال جزء سیاست‌های روشن و مشخص وزارت ارشاد است؛ باید تلاش شود فعالان این حوزه روی پای خود بایستند و جای تاسف دارد که بسیاری از شرکت های فعال در این حوزه ورشکسته شدند.

این عضو کابینه دولت یازدهم اجرای بیمه شخصی، بانک تخصصی،‌ صندوق ضمانت توسعه فعالیت‌های فرهنگی و همچنین حق مالکیت معنوی را از جمله مطالبات به حقی دانست که وزارت ارشاد باید برای فعالان رسانه های دیجیتال آن را پیگیری کند و افزود: در بحث رسانه‌های دیجیتال با وجودی که قوانین وجود دارد اما میزان تخلفات قابل توجه است؛ به نحوی که بسیاری از آثار در خارج از کشور به صورت غیرقانونی عرضه می‌شوند و هنوز نظام درباره قوانین مالکیت معنوی نیز به نقطه روشنی نرسیده است و از این ناحیه ضررهای زیادی می‌بینیم.

وی با انتقاد از موازی کاری خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در برخی از حوزه ها و دستگاه‌ها از جمله وزارت ارشاد حتی در داخل معاونت‌ها با موازی کاری روبرو هستیم که باید حل و فصل شود.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی

جستجو

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper