دومین کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران با رویکرد فناوری اطلاعات و ارتباطات 30 اردیبهشت ماه 94 برگزار می شود.


به گزارش ایرنا، محمد رضا مردانی دبیر این کنفرانس روز چهارشنبه در نشست خبری که در خبرگزاری فارس برگزار شد هدف اصلی از برگزاری این کنفرانس را ترسیم فضای آینده فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی در ایران عنوان کرد و گفت: این کنفرانس در قالب محورهای10 گانه برگزار می شود تا به شناسایی فرصت ها و چالش های پیش رو و تعیین الزامات فرهنگی و آموزشی و همچنین رصد تغییرات آینده علمی و معرفی آخرین دستاوردهای اطلاعاتی و کاربردی در حوزه فناوری اطلاعات بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به گسترش فزاینده فناوری اطلاعات و ارتباطات به ویژه شبکه جهانی اینترنت در بین ملت ها و به ویژه جوانان که در برخی مواقع آسیب هایی را هم به همراه دارد ضرورت برنامه ریزی و هماهنگی مستمر برای صیانت از آسیب ها دغدغه مسوولان را تشکیل می دهد.
مردانی اضافه کرد: این آسیب ها ضرورت پرداختن به فناوری اطلاعات و ارتباطات برای شناخت و برنامه ریزی کارآمد در این حوزه را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه انسان می تواند در آینده تاثیر گذار باشد گفت: آینده پژوهی سعی می کند با پیش بینی عوامل موثر در تغییرات به صورت دوگانه تاثیر گذار باشد به طوری که هم انسان در مهار تغییرات آینده موثر است و هم می تواند جامعه را در مسیر این تغییرات آماده کند.

وی آینده پژوهی را فراتر از یک پیش بینی دانست خاطرنشان کرد: یعنی می توان آینده پژوهی را هنر شکل دادن به آینده عنوان کرد به طوری که می توان آینده محتمل پیش روی خود را خودمان رقم زد.

دبیر دومین کنفرانس آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: توسعه و بسط دانش و تجربه جهانی آینده پژوهی با رویکرد بومی سازی و هنجار سازی، تبادل آخرین دستاوردهای علمی تحقیقاتی از سوی مراکز دولتی و غیردولتی و صنعت و بهره گیری از این دستاوردها در تدوین برنامه ششم توسعه نیز از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس است.

مردانی همچنین با بیان اینکه مقالات این کنفرانس در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC ) نمایه می شود خاطرنشان کرد: این کنفرانس با حمایت دانشگاه شهید بهشتی، پارک علم و فناوری، دانشگاه های تهران، خواجه نصیر، الزهرا(س)، امام صادق(ع) و دفاع ملی و انجمن آینده نگاری برگزار می شود که دانشگاه شهید بهشتی محل برگزاری این کنفرانس است.

دبیر کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران با دعوت از دستگاه های اجرایی برای همراهی با این کنفرانس گفت: از بخش های مختلف نهادها و دستگاه های اجرایی دعوت می کنم با ما همراهی کنند تا علاوه بر آنکه در حوزه تولید علم و دانش گامی برداشته شده است در حوزه کاربرد آن نیز قدم هایی برداشته شود.

وی با بیان اینکه 10 محور برای کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران با رویکرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر گرفته ایم گفت: اولین محور این کنفرانس آینده پژوهی فرهنگ و ارزش ها در فضای مجازی است که در این رابطه تحقق اسناد بالادستی فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران، فرهنگ ایرانی اسلامی در فضای مجازی، نقش اخلاق در فضای مجازی، حق مالکیت معنوی در فضای مجازی و حریم خصوصی و گمنامی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

مرادی خاطرنشان کرد: آینده پژوهی خدمات فضای مجازی در ایران دومین محور این کنفرانس است که مباحث دولت الکترونیک، حکمرانی و راهبری الکترونیک، تجارت و کسب و کار دیجیتال و عدالت الکترونیکی مطرح خواهد شد.

دبیر کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران افزود: دیگر محورهای این کنفرانس آینده پژوهی فناوری های وب، آینده پژوهی شبکه های اجتماعی در ایران، آینده پژوهی سیستم های هوشمند در ایران، آینده پژوهی امنیت سایبری در ایران، آینده پژوهی سامانه های چند رسانه ای در ایران، آینده پژوهی فناوری های ارتباطی و سامانه های همراه در ایران، آینده پژوهی کاربردهای رایانش ابری در ایران و آینده پژوهی نوآوری در فناوری های آینده است.

جستجو

بریده جراید

وب لینک ها

گالری تصاویر

تبلیغات

ورود اعضا

JoomShaper